3.168 citiri

Selecție pentru Delegați de tineret ai României la ONU

Selecția pentru următoarea generație de DelRO_jpgegați de tineret ai României la ONU a început!

Aceasta presupune 3 etape, și anume:

 1. Concurs de dosare
 2. Semifinală (interviu), la care vor participa primii 10 aplicanți vor fi selectați în ordinea punctajelor obținut la concursul de dosare (5 băieți și 5 fete).
 3. Dezbatere finală, la care vor participa 4 din cei 10 tineri din semifinală. În urma dezbaterii finale, doi tineri vor fi desemnați Delegații de tineret ai României la ONU 2015 / 2016.

În perioada 22 iulie – 5 august 2015 toți cei interesați pot își pot depune candidaturile la adresainternational@mts.ro. Termenul pentru depunerea candidaturilor este 5 august, ora 15:00, ora României.

CINE POATE CANDIDA

 • tinerii, cetăţeni români care, la data depunerii candidaturii au vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani;
 • candidaţii la competiţie trebuie să-şi fi desfăşurat activitatea în România cel puţin 6 luni  înainte de depunerea candidaturii pentru Programul 2015-2016;

Mandatul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite” reprezintă intervalul din momentul desemnării candidaţilor ca Delegaţi până la desemnarea următoarei serii de Delegaţi. Pe durata mandatului, Delegaţii de Tineret la Naţiunile Unite nu pot lipsi din ţară pe perioade lungi (burse de studiu, stagii, angajări profesionale).

PROFILUL DELEGATULUI DE TINERET

 • tânăr cu experienţă relevantă în domeniul activităţilor de tineret, de preferat minimum 3 ani;
 • să fi participat la proiecte naţionale şi internaţionale  în domeniul tineretului (conferinţe, forumuri, seminarii, activităţi de voluntariat etc);
 • interes în a dezvolta cunoştinţe legate de relaţii internaţionale şi mecanismele Organizaţiei Naţiunilor Unite;
 • abilităţi dovedite de relaţionare, negociere, lucru în echipă, precum şi capacitatea de a îndeplini la timp sarcinile stabilite;
 • abilităţi avansate în limba engleză (scris, citit, exprimare); cunoaşterea altor limbi străine oficiale la ONU constituie un avantaj.

DOSARUL DE CANDIDATURĂ va cuprinde:

 1. formularul de înscriere disponibil on-line pe mts.ro și în atașamentul de mai jos;
 2. un CV al candidatului, redactat în limba română, în model Europass;
 3. un eseu de maximum 1000 de cuvinte, în limba engleză (font: Times New Roman; mărime 12; spaţiere 1,5) cu tema :„Provocările tinerilor din România legate de educație, șomaj sau implicare civică, în contextul agendei post-2015 ONU”.
 4. o scrisoare recentă de recomandare (din anul 2015) din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru didactic universitar – semnată, ştampilată (acolo unde se impune), scanată, şi să cuprindă datele de contact ale semnatarului pentru identificare.

Dosarele de candidatură vor fi trimise într-un singur e-mail – cu ataşamentul de preferinţă arhivat – la adresainternational@mts.ro, cu menţiunea Delegat de Tineret la ONU.

Formular de înscriere 2015 – 2016

Informații legate de selecție

Metodologie „Delegat de Tineret la Națiunile Unite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.