LSRS – proiectul SMART Internships

SMART Internships

LSRS dă startul celei de-a doua ediţii a proiectului SMART Internships.

Management Shadowing în Instituţii Publice

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) anunţă oficial lista instituţiilor publice în cadrul cărora tineri cu studii în străinătate se pot înscrie pentru stagii de practică pentru vara anului 2014. Perioada de înscrieri în competiţia pentru aceste stagii este 25 aprilie – 25 mai 2014.
Aflat la cea de-a doua ediţie, programul „SMART Internships” pune la dispoziţia tinerilor cu experienţă academică internaţională stagii de practică în următoarele instituţii publice: Administraţia Prezidenţială, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Departamentul Politici pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Institutul European din România & Centrul Europe Direct Bucureşti (http://haiacasa.lsrs.ro/smart-internships-2014/institutii-partenere).

Specificul „SMART Internships” este expunerea la cel mai înalt nivel în cadrul instituţiilor gazdă – cel decizional – şi activitatea de impact a stagiarilor pe durată activităţii lor. Cu ocazia primei ediţii au fost oferite şaisprezece stagii în cinci instituţii publice: Ministerul Economiei – Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Stagiile „SMART” vor fi derulate în perioada vacanţei universitare şi vor avea o durată de una până la trei luni, cu posibilitatea prelungirii. Studenţii şi proaspăt absolvenţii cu experienţă internaţională de studii care doresc să desfăşoare astfel de stagii vor completa un formular online (http://goo.gl/f6fdwd) şi vor trimite prin e-mail la adresa haiacasa@proiecte.lsrs.ro un CV actualizat (în limba engleză sau română) şi o scrisoare de motivaţie în limba română sau engleză, de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, până la data de 25 mai. Anunţarea candidaturilor câştigătoare va avea loc în data de 15 iunie.
Pentru mai multe detalii, a se consulta: http://haiacasa.lsrs.ro/smart-internships-2014.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor şi absolvenţilor români de peste hotare un cadru deschis de dialog şi acţiune.
LSRS promovează iniţiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele reorientării lor spre ţară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a sprijini contribuţia lor la dezvoltarea României.
LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi echidistantă.

* Anunțul expiră la data de 25 mai 2014